Zhrzený manžel vyhrožoval na Vsetínsku své ženě se zbraní v ruce

VSETÍN - Až osmileté vězení hrozí šestačtyřicetiletému muži ze Vsetínska, který se snažil svou ženu odradit od rozvodu se zbraní v ruce. Ve čtvrtek řekla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Kriminalisté už muže obvinili z trestných činů nebezpečné vyhrožování a vydírání.

Celá událost se stala v pondělí kolem sedmé hodiny přímo na ulici a ženu od agresivního manžela zachránila náhodně projíždějící policejní hlídka.

Muž chtěl, aby mu žena slíbila, že od něj neodejde. Při tom jí u hrudníku držel podomácku upravenou vzduchovou zbraň převrtanou na malorážní náboje. Žena mu z obavy o život vše slíbila a muž zbraň schoval. V ten moment kolem projížděli policisté a všimli si hádající se dvojice. Zastavili a žena se jim svěřila, že jí muž v podnapilém stavu právě ohrožoval střelnou zbraní,“ konstatovala Javorková.

Policisté agresora vyzvali k předložení zbraně. Násilník zareagoval tak, že pistol hodil do blízké řeky. „Zazněl výstřel. Ihned poté policisté muže prohledali a spoutali ho,“ poznamenala Javorková.

Muž své ženě kvůli rozvodu vyhrožoval už počátkem listopadu, a to nožem. „Muže jsme vykázali na deset dnů z domu a obvili ho z nebezpečného vyhrožování a vydírání s trestní sazbou do osmi let. Střelnou zbraň jsme zajistili a pošleme ji na expertízu. Po výsledcích s největší pravděpodobností muže obviníme navíc ještě z trestného činu nedovolené ozbrojování,“ dodala Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x