Fantomové cizích stadiónů. Berani na jihu Čech zase vyhráli

Podeváté v řadě, což už bude hodně blízko absolutního rekordu extraligy, vyhráli zlínští hokejisté na ledě svých soupeřů. Hvězdami NHL prošpikovaný českobudějovický  Mountfield se rozjel jako velkopacitní sekačka, pak ale narazil na kámen. Tedy na skvělou produktivitu zlínských hokejistů.

Přitom za šest minut bylo zdánlivě „vymalováno“. Zlíňané prožili úvod z kategorie děsivých snů a jihočeská Budvar aréna tonula štěstím a pohodou. Už po dvou minutách a dvou gólech, frčel zlínský golman Sedláček na střídačku, a když jeho kolegu Horčičku přivítali domácí třetím gólem, zdálo se, že zlínská série osmi výher v řadě na ledě protivníků končí. Ale opak byl pravdou. Nastal obrat, který rozhodně není mezi českými a moravskými mantinely úplně obvyklý.

Linhart do do přestávky vdechl naději a ve druhé části pak hosté předvedli nebývalou střeleckou efektivitu. Dvakrát další obránce Matějíček, mimochodem tomu to v posledních utkáních pálí jako nikdy předtím, Čech a Holík ve spolupráci s mladým zlínským bekem úplně otočili zápas. Následovala moravská uspávaná, vrcholně taktická hra nepříliš pohledných kontur ve třetí části.

Hamrlíkova gólová  tečka v poslední minutě jenom potvrdila, že nic netrvá věčně. Tedy v tomto případě série sedmi „bodových“ utkání domácího celku.

Berany, kteří se už vyšplhali až na průběžné druhé místo, čekají dva další zápasy v rychlém sledu. Netradičně už ve 14 hodin v neděli vymění Budvar za Plzeňské, na západě Čech v Plzni  půjde o prvenství v extralize. Další duel je čeká hned v pondělí, kdy pozvou své fandy od půl šesté na bitvu s oživlou partou Vladimíra Růžičky, pražskou Slavií, mimo jiné s novou posilou ze švýcarského Lugana Jaroslavem Bednářem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x