Kvítkovice: jeden velký park

OTROKOVICE - Stovky nových stromů přibudou v otrokovické části Kvítkovice, pracovníci technických služeb v současné době vysazují prvních 230 dřevin. Uvedla to mluvčí radnice Lenka Krupková.

Celkem bude v lokalitě vysazeno 500 stromů. Zbytek, tedy 270 stromů, najde své místo mezi místním hřbitovem a ulicí Dubnická. Výsadba začne v příštím roce.

Stromy na konci obytné zástavby budou sloužit jako vegetační clona. Ta rodinné domy ochrání od okolních komunikací a výhledově také od napajedelské průmyslové zóny. „Lidem navíc za jejich domy vznikne přírodní park, který bude sloužit například k dětským hrám,“ řekl starosta města Jaroslav Budek (ČSSD).

V kombinaci jehličnatých a listnatých stromů budou dominovat krajové odrůdy. Směsici borovic, modřínů, lip, dubů, javorů či topolů doplní tradiční ovocné dřeviny, jako jsou jabloň, švestka nebo jeřáb oskeruše.

Nové stromy nepřibyly v Kvítkovicích náhodou, jedná se o náhradní výsadbu. „Kvůli stavbě nové výrobní haly společnosti Mitas musely být stromy pokáceny. Proto společnost dostala uloženo navrátit stromy do města formou nové výsadby. V celkovém vyčíslení jde o téměř 500 dřevin,“ dodal starosta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x