Slovácko: úplně klidný zimní spánek to nebude

Velmi přijatelný bod, ale při troše štěstí také tři. Zimní spánek fotbalového Slovácka tak mohl být klidnější, kdyby se ovšem v duelu s olomouckou Sigmou v samém závěru ujala velmi utěšená střela Jiřího Valenty. Zápas tak skončil 1:1 a podzimní dvacetibodový zisk jediného zástupce našeho kraje v Gambrinus lize nabízí hned několik pohledů.

Za bod musíme být vděčni, soupeř byl v zápase ve většině pasáží lepší, měl velikou sílu ve středu hřiště a přestože jsme vedli, musíme tenhle bod brát,“ hodnotil poslední utkání podzimu trenér Svatopluk Habanec. Bod zrovna nepotěšil ani hosty, ti ve stíhačce na čelo tabulky nezískali ale spíše ztratili.

V bitvě středu Moravy se ujali domácí vedení ve 25. minutě, kdy Došek ideálně uvolnil Kerbra a ten zvolil k průstřelu brankáře Zlámala optimální „houslovou“ variantu. Aktivní Sigma vyrovnala za chvíli Doležalem po rohovém kopu, to už měla za sebou tři šance a dva skvělé zákroky domácího golmana Melichárka. Ve druhém poločase pak nejdříve Hubník po pár vteřinách pobytu na trávníku napálil nechytatelně břevno domácí branky, v poslední minutě ovšem domácí Valenta exceletní ranou nechal vyniknout brankáře Sigmy Zlámala. Zápas, který nepostrádal kvalitu ani napětí, skončil remízou 1:1.

Domácí drží postavení v polovině tabulky, po velemizerném úvodu slušná pozice, ale právě špatný začátek se promítá do tabulky pravdy, mínusových sedm bodů varuje, konec tabulky je totiž poměrně vyrovnaný a o udržení se zřejmě bude na jaře hrát až do samého konce třicetikolového maratónu. Slovácko by ale k držitelům Černého Petra určitě patřit nemělo, na podzim bylo v řadě utkání znát herní zlepšení, tedy to, co fanoušci třeba před rokem notně postrádali.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x