Po Zlínském kraji budou jezdit nové vlaky

ZLÍN - Ve Zlínském kraji začne za několik dní platit nový vlakový jízdní řád, rozsah dopravy zůstane na většině tratí zachován. Jak řekla na pondělní tiskové konferenci Kateřina Šubová, novinkou bude nasazení nových motorových jednotek RegioShark.

Nový jízdní řád bude platit od neděle 9. prosince a platit bude do 14. prosince příštího roku.

V rámci novinek bude také denně jezdit spěšný vlak mezi Zlínem a Olomoucí, respektive Jeseníkem. Regionální vlaky ve Zlínském kraji ujedou v době platnosti jízdního řádu 2013 celkem 3 613 tisíc vlakových kilometrů. V porovnání s letošním rokem je rozsah regionální dopravy srovnatelný. České dráhy vypraví v kraji v pracovní dny v průměru 493 regionálních spojů, o víkendech 389, což představuje průměrně 460 vlaků denně.

Od nového jízdního řádu budou nasazeny dvě motorové jednotky RegioShark na trati z Valašského Meziříčí do Kojetína a mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem pod Radhoštěm. Další dvě jednotky České dráhy nasadí do provozu v průběhu jara.

Z Rožnova pod Radhoštěm do Kojetína pojedou dva nové přímé spoje: spěšný vlak a osobní vlak. Odjezd z Rožnova pod Radhoštěm bude v pět hodin ráno a 12.51 hodin. Přímý osobní vlak pojede také z Kroměříže v 11.49 hodin do Rožnova pod Radhoštěm.

Novinkou je zajištění přípoje na rychlík Matalík ze Vsetína do Prahy ze směru od Velkých Karlovic v pracovní dny a ze směru Rožnov pod Radhoštěm přes víkendy,“ doplnila Šubová.

Správa železniční dopravní cesty, provozovatel dráhy, zahájí s novým jízdním řádem pravostranný provoz na trati z Břeclavi do Bohumína. K pravidelným nástupům a výstupům ve všech zastávkách bude určeno nástupiště vpravo ve směru jízdy. Důvodem změny je sjednocení provozu na všech tratích v ČR, pravostranný provoz je na celé železniční síti v zemi.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x