Volejbalová extraliga: Zlín v Brně moc nezlobil

Hned dva týmy našeho kraje si to brouzdají volejbalovou extraligou. Po šesti kolech zatím nic moc. I když si nováček ze Starého Města připsal první výhru za tři body. Poprvé naplno zabodoval proti Havířovu, hosté odjížděli na sever s vykulenýma očima, tým trenéra Karabce vyhrál 3:1 a poskočil v tabulce ze sestupových pozic.

Však to také domácího šéfa lavičky Petra Karabce těšilo: „Dařilo se nám na servisu, slušná byla přihrávka, touha po vítězství, to byla naše devíza.“ Ale tým plný zkušených hráčů se nevyvaroval málokdy vídaného zaváhání. Vyhrál první set a ve druhém vedl 22:17. Prohrál jej ovšem 22:25. Další dva sety ale patřily nováčkovi ze Širůchu a tři body hřejí. Za šest kol jich má slovácký celek celkem čtyři. Upocené, vybojované a tudíž cenné.

Jen o dva více, a to je určitě zklamání, má sousední Zlín, tým protřelý mnoha extraligovými bitvami. Tu poslední absolvoval coby dohrávku 6. kola v pondělí večer v Brně. Zlíňané v sestavě s hrajícím asitentem trenéra Obdržálkem, pamětníkem posledního a jediného titulu v roce 1999, nekladli Brňanům odpor. Třísetová výhra byla pro domácí až příliš snadná. Fatra tak má zatím v tabulce výhled do jejich horních příček hodně zamlžený, trenér Macek určitě nemohl být spokojený.

Na derby obou týmů Zlínského kraje dojde těsně před koncem roku, v 11. kole. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x