Valašské Klobouky: dopravu bude řídit Mikuláš

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Návštěvníky tradičního Valašského mikulášského jarmeku ve Valašských Kloboukách budou první prosincový den opět přepravovat autobusy Mikulášského expresu a po železnici pak vyrazí parní vlak. Sdělila mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Mimořádná dopravní opatření zajistí město kvůli vysoké návštěvnosti, kterou jarmek každoročně zažívá, a to v sobotu 1. prosince.

Již druhým rokem bude na Valašský mikulášský jarmek vypravena souprava historických vozů v čele s parní lokomotivou. Lokomotiva vyrazí v osm hodin z Valašského Meziříčí. Na nejmenší pasažéry bude navíc čekat překvapení v podobě nadílky od Mikuláše, anděla a čertů,“ řekla Marie Kolajová z valašskoklobouckého informačního centra.

Mezi pasažéry se o dobrou náladu postará cimbálová muzika Bača z Valašského Meziříčí, která bude poté vyhrávat i na jarmeku.

Historická souprava bude zastavovat v Jablůnce, Vsetíně, Valašské Polance a Horní Lidči. Ve Valašských Kloboukách zastaví v 9.25 a poté bude ještě pokračovat do Návojné, Brumova a Bylnice. Zpáteční spoj vyrazí z Bylnice v 11.25, z klobouckého nádraží pak ve 13.40.

Autobusy Mikulášského expresu budou zahajovat své jízdy v sedmi výchozích zastávkách. Ze Slavičína vyjede spoj v 8.10 a z Újezda v 8.35. Cestující z Nedašova budou vyjíždět v 7.40 a autobus se poté ještě jednou vrátí do Brumova – Bylnice, odkud pak pojede v 9.04. Odjezd ze Štítné nad Vláří – Popova je naplánován na 8.50. Z Francovy Lhoty se bude vyjíždět v 8.06 a z Lačnova se autobus vypraví na cestu v 8.13 přes Horní Lideč.

Mezi 13. a 14. hodinou budou autobusy připravené na zpáteční jízdy.