Repelent 21: nové občanské sdružení na obzoru

Repelent 21. Nové občanské sdružení by mělo po přípravné fázi vzniknout ve Zlíně. V blízké době chce pokračovat v protestech proti účasti KSČM v krajské vládě na východě Moravy.

Jsme přísně apolitičtí, kritizujeme nejen vládnoucí strany v kraji, ale také opozici.“ To říká jeden z hlavních protagonistů přípravného výboru Radek Hegmon. Po vystoupení 8. listopadu, kdy lidé kolem něj uspořádali demonstraci a iniciovali petici proti zastoupení komunistů ve vedení kraje, chystají další.

Podle dalšího člena přípravného výboru Radka Pelze se bude Repelent 21, tedy sdružení vzniknuvší podle názvu prostředku k hubení hmyzu se zjevnou narážkou na 21. budovu, sídlo Zlínského kraje, snažit pomocí vizuální kampaně v celém kraji upozorňovat na nepřípustnost vlády současné koalice.

19.prosince se pak členové sdružení chystají vystoupit se svými požadavky na dalším zasedání Zastupitelstva ve Zlínském kraji. Na Den lidských práv 10. prosince je údajně ve hře další demonstrace, o jejím uskutečnění ale podle slov přítomných na dnešní tiskové konferenci ještě není rozhodnuto.

Radek Hegmon také připomněl, že jej hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák přizval k jednání. Repelent 21 chce nadále hledat zástupce opozice ve Zlínském kraji, kteří měli podpořit vznik levicové koalice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x