Kovář dvakrát zabušil: Slovácko je ve čtvrtfinále poháru

Nechybělo mnoho a loučení s fotbalovým rokem 2012 mohlo v Uherském Hradišti dopadnout mizerně. Slovácko se v odvetě osmifinále Poháru České pošty gólově prosadilo proti divizní Třebíči až v samotném závěru. Stejně jako v prvním utkání v Třebíči vyhrálo 2:0, střelecky se prosadil mladý útočník Marian Kovář. Jarní čtvrtfinále poháru je tak realitou bez zbytečně kaňky.

Hosté urputně bránili, zvonily tyče brankáře Zrzavého, až v 80. a 90. minutě se prosadil útočník Kovář. Končí tak rok, který nakonec mohou hodnotit na Slovácku pozitivně. Trenér Habanec, který přišel k týmu po čtyřech podzimních kolech, kdy mělo mužstvo jediný bod, vyjadřuje opatrnou spokojenost.

Máme dvacet bodů v lize, osmá příčka je slušná, ale i ošidná, závěr tabulky je pěkně našlapaný, na jaře to ještě bude pořádně zajímavé. Postup v poháru jsme čekali, dobře, že jsme s Třebíčí střelecky zabrali alespoň v závěru.“

Slovácko ještě pár dnů potrénuje, pak nastane čas odpočinku, do přípravy půjde tým 3. ledna.

Obraz přípravy je jasný, hrajeme zimní Tipsport ligu, čeká nás i tvrdá zimní tréninková řehole, herní příprava v Turecku a zajímavý bude poslední předligový zápas, na generálce jsme se domluvili s Olomoucí, v lize už proti sobě nenastoupíme, oba zápasy jsme odehráli na podzim,“ nastiňuje dny a týdny příští šéf slovácké lavičky.

Převratné změny v kádru se nečekají. „Mrkneme se na Slovensko, tam bychom chtěli hledat případné posily,“ hlásí trenér. Podle všeho půjde Habancovi spíše o koncepční práci.

Nechci, aby to znělo fanfarónsky, ale do dvou let bychom byli herně rádi zhruba tam, kde je dnes sousední Olomouc. Také má spoustu hráčů z vlastní líhně a mnozí se lepší přímo před očima, třeba v duelu u nás, v němž mne hodně těšila zdánlivě hubená remíza, jsem se zalíbením sledoval olomoucké tryskomyši, mladíky Pospíšila s Navrátilem. Taková cesta vede dopředu. Potenciál máme slušný, teď do práce. Tedy po určitém odpočinku,“ směje se DSP (docela spokojený trenér), muž, s nímž je radost vést řeči na fotbalové téma, jeden z nemnoha, jimž nechybí smysl pro humor a patřičný, rozumný nadhled.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x