Na zámku u Valašského Meziříčí se budou zdobit perníčky

VALAŠKÉ MEZIŘÍČÍ - Zámeckou adventní nedělí začíná 2. prosince výstava Vánoce na zámku v zámku Kinských ve Valašském Meziříčí. Zlín.cz to oznámila mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Od 14 hodin se na zámku začnou zdobit medové perníčky, vyrábět svíčky ze včelího vosku či tvořit mikulášské figurky z marcipánu. V rukodělných dílnách si lze vytvořit vánoční ozdoby a přáníčka.

První prosincovou neděli si pracovníci Muzea regionu Valašsko připravili vánoční nadílku v podobě vernisáže a adventního tvoření. „Návštěvníci se mohou těšit na tři desítky betlémů od papírových přes perníkové, paličkované, sádrové a jiné. Prezentovány budou historické i současné skleněné vánoční ozdoby a tradiční zvykoslovné vánoční předměty,“ prozradila organizátorka akce Ivana Martišková z Muzea regionu Valašsko.

Pro školy a školní kolektivy je připraven lektorský program Kouzlo adventu, který děti seznámí s vánočními zvyky a tradicemi včetně ukázky těch nejznámějších.

Školy a zájmové kolektivy, které chtějí vědět něco o historii vánočních svátků, stavění betlémů či historií vánočního stromečku se mohou na lektorský program objednávat po celou dobu trvání výstavy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x