Nesmělá Paní Zima: jdeme na pomoc, hlásí vlekaři

Na pomoc shora v podobě pořádné sněhové nadílky se zatím provozovatelé zimních areálů na východě Moravy příliš spoléhat nemohou. Do boje o první lyžaře už ovšem vytáhli. Markantní je to například v areálu Razula ve Velkých Karlovicích, ale také na opačném konci Zlínského kraje na Stupavě ve Chřibech.

Tam si provozovatel areálu Lubomír Orel trochu povzdechne, třebaže už před pár hodinami a nočních mrazech kolem mínus 4 stupňů v noci na neděli začal spolu s pomocníky se zasněžováním a část sjezdovky už má bílou tvář. „Našim problémem je letos velmi slabý průtok vody v říčce Stupavě, odkud čerpáme vodu. Podpis suchého léta i podzimu je hodně negativně znáti,“ říká Orel s tím, že si vzhledem k tomutu problému zatím netroufá odhadnout, kdy se milovníci prkének dočkají přerušení lyžařského a snowboardového půstu.

V jednom z největších lyžařských areálů Zlínského kraje, ve Velkých Karlovicích na Razule, zatím na přírodní sníh také čekají. Neznamená to ale „klid sněhových zbraní.“

O prvním prosincovém víkendu se u nás rozjela sněhová děla,“ dává milovníkům zimních radovánek konkrétnější vizi Martina Žáčková z Resortu Valachy. Momentálně zasněžují  hlavní sjezdovku Razula i trať u hotelu Horal.

Tak brzký začátek pravé zimy jako v roce 2010, kdy se u nás začalo lyžovat už 4. prosince, nás ale zjevně nečeká,“ říká Žáčková, sama excelentní lyžařka coby realistka.

Každopádně bychom ale chtěli mít sjezdovky v provozuschopném stavu do vánočních svátků, kdy čekáme jako vždy plné ubytovací kapacity,“ dodává Žáčková.

Klid je dosud v oblíbeném Skiareálu Troják, tam jako na řadě dalších míst čekají na další mrazy i přírodní sníh. Areály tak spojuje jiná věc, prakticky všude hledají pro zatím ztěžka se klubající sezónu instruktory lyžování a snowboardingu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x