První prosincové pondělí: noční směna pro sypače

Zima se v kraji ve středních a vyšších polohách nesměle přihlásila pár centimetry sněhu, pro silničáře to znamenalo částečnou noční směnu. Teploměr zůstal přes noc na většině míst východu Moravy pod nulou, situace vyžadovala obezřetnost.

Posílali jsme do terénu ve dvě v noci celkem šest vozů, projeli na Zlínsku tradičně hůře sjízdná místa, zhruba v pět hodin se osádky vracely na základnu,“ hlásil Zlinu.cz brzy po šesté hodině ranní dispečer Správy a údržby silnic Zlínska. Především v lesních úsecích se tvořily nebezpečné úseky, které bylo nutno ošetřit před ranní špičkou.

Bude to dnes pořádný šrumec, čekáme, že se u nás dveře netrhnou, řidiči jsou nepoučitelní a pneumatiky často mění až ve chvíli, kdy musejí vyjet na letních,“ vystihl každoroční situace při prvním bílém poprašku zaměstnanec jednoho z uherskobrodských pneuservisů.

Sypače jsou v terénu také na východě Zlínského kraje, rozhodně se ale nejedná o kalamitní situaci. Nástup zimy je i tam mírný, dispečer Správy a údržby silnic Valašska v Prostřední Bečvě potvrdil, že hlavní tah na Slovensko je zatím průjezdný bez problémů.

Pondělní ráno zastihlo v plné kondici také řidiče a řidičky MHD ve Zlíně, sníh je zatím výsadou středních a vyšších poloh, během týdne by jej mělo přibýt na dalších místech, sněžení se očekává v úterý a pak až spíše o víkendu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x