Body pro nemocnice ve Valašském Meziříčí a Kroměříži

Pacienti, tedy ti, o něž by mělo a musí  jít v první řadě. Právě oni i tentokrát rozhodli o výsledcích celostátního projektu Nemocnice 2012. Zjednodušeně řečeno, kde se o ně starají nejlépe.

Nemocnice Valašské Meziříčí a Kroměřížská nemocnice, tam mají důvod k úsměvům i ke spokojenosti. Právě a pouze tato dvě zařízení se v silné republikové konkurenci prosadila v rámci Zlínského kraje mezi nejlepší. Alespoň podle kritérií, která nastoluje nezávislá organizace HealthCare Institute.

Můj dík patří především zaměstnancům naší nemocnice, konkurence mezi zdravotnickými zařízeními je stále tvrdší, o to více úspěch těší,“ říká ředitelka Nemocnice Valašské Meziříčí působící ve skupině Agel Petra Šupšáková.

Mezi zdravotnickými zařízeními zřizovanými Zlínským krajem se nejvíce dařilo Kroměřížské nemocnici. „Je to obrovský závazek do budoucna, to není fráze, v trendu bychom moc rádi pokračovali,“ vnímá úspěch ředitel KN Pavel Calábek.

Jde především o hlasování pacientů, odborná péče je další věcí, ale je to velmi důležitý ukazatel,“ vrací se hodnocení náměstek hejtmana Zlínského kraje pro zdravotnictví Lubomír Nečas.

Pohled do celkových statistik ale pro Zlínský kraj nevyznívá zrovna lichotivě. V celé řadě kategorií velmi pestrého průzkumu, kde se mimo jiné prezentují „nejusměvavější“ nemocnice, anebo ty, které jsou v nejlepší finanční kondici či je pozitivně hodnotí jejich zaměstnanci jsou zastoupeny právě jen dvě zmiňované.

Určitě pobídka pro dny, týdny i měsíce příští.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x