Valašskomeziříčská MHD dozná změn v jízdním řádu

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Obyvatelé Valašského Meziříčí a místních částí musejí počítat se změnami jízdního řádu MHD. Zlín.cz to uvedla mluvčí města Renata Votrubová.

Nové jízdní řády začnou platit v neděli 9. prosince. V provozu zůstanou všechny autobusové spoje. Cena jízdenek se měnit nebude. Držitelé Janského plakety mohou i nadále cestovat v MHD zdarma. Nejvýznamnější změnou je reorganizace a optimalizace linkového vedení ve městě.

Úpravou linek se dopravní síť upraví především pro cestující z Podlesí a Byniny, kterým nabídneme nové spojení přímo k Nemocnici ve Valašském Meziříčí,“ konstatoval David Černoch z valašskomeziříčské radnice.

Nově bude vytvořena také linka číslo 9, která bude mít i zastávku u kasáren a na sportovištích. „Tato linka je zřízena především z důvodu přesunutí důležitých institucí do areálu kasáren. Jedná se především o přemístění odboru sociálních věcí, kde se od 1. ledna vyřizuje například státní podpora, hmotná nouze, příspěvek na péči a dávky pro občany se zdravotním postižením. Samozřejmě tuto novu linku mohou využívat i návštěvníci sportovišť,“ dodal Černoch.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x