Dražba hokejových dresů z utkání mezi Zlínem a Jaroslavlí potrvá 17 dní

ZLÍN – Celkem 17 dní potrvá dražba dresů hokejistů PSG Zlín, ve kterých odehráli vzpomínkové utkání na Karla Rachůnka proti Lokomotivu Jaroslav. Zlín.cz to oznámil mluvčí zlínského magistrátu s tím, že dražba odstartuje ve středu v pravé poledne.

Dražba dresů skončí v pátek 21. prosince. Fanoušci budou moci získat nejenom dresy PSG Zlín speciálně vyrobené pro tuto příležitost, ale i dres podepsaný hokejovými hvězdami v čele s Jaromírem Jágrem, klubovou šálu Lokomotivu či uměleckou plastiku Obětem, kterou bezprostředně po loňské letecké havárii u Jaroslavle vytvořila sochařka Otilie Demelová – Šuterová. Předměty se budou dražit na portálu www.sportovniaukce.cz.

Dražbu, stejně jako benefiční utkání Zlín – Jaroslavl, společně pořádají rodina Karla Rachůnka a město Zlín. Veškerý výtěžek z těchto akcí je určen na charitativní účely. „Celkem 70 procent částky poukážeme Domovu pro zdravotně postižené – Velehrad Salašská, se kterým Karel spolupracoval,“ sdělil Karel Rachůnek starší. Zbylých 30 procent organizátoři poukáží čtyřem organizacím, které pracují s nemocnými nebo zdravotně handicapovanými spoluobčany. „Konkrétně půjde o Klub Íčko, integrované centrum Slunečnice a sledge hokej ze Zlína, dále pomůžeme Nemocnici Milosrdných bratří ve Vizovicích, která se stará o zestárlé, nemohoucí a nemocné občany Zlína,“ upřesnil primátor Miroslav Adámek (TOP 09/STAN).

Každý z dresů PSG Zlín, který můžou v dražbě získat fanoušci, je podepsán hráčem, který jej oblékl. Cena začne na částce 1 990 korun. Dres podepsaný hokejovými hvězdami bude nabídnutý za 9 990 korun. „Nepochybujeme, že mezi fanoušky o něj bude zájem. Vedle Jaromíra Jágra jej podepsali třeba Tomáš Plekanec, Martin Straka, Martin Havlát nebo Roman Čechmanek,“ doplnil náměstek primátora Ondřej Běták (TOP 09/STAN), který se na organizaci celé akce podílí.

Vyvolávací cena plastiky Obětem je 50 tisíc korun. Šála Lokomotivu Jaroslavl se začne dražit od 1 990 korun. „Dostal jsem ji v den utkání od představitelů klubu. Jsem přesvědčen o tom, že některému z fanoušků určitě udělá radost,“ dodal Karel Rachůnek starší.

Ze vstupného na utkání Zlín – Jaroslavl získali organizátoři pro charitativní účely 955 tisíc korun. K této částce se připočítá výtěžek z dražby, nezanedbatelnou částkou benefici podpořili i sponzoři. „Vybraným organizacím předáme šeky slavnostně počátkem příštího roku, a to zřejmě v obřadní síni radnice. Předměty koupené v dražbě si budou moci jejich majitelé vyzvednout na Zimním stadionu Luďka Čajky. Pokud půjde o zlínské dresy, dostanou je z rukou samotných hráčů, kteří je oblékli. Kdo nebude moci přijet do Zlína, pošleme mu vydražený předmět poštou,“ uzavřel Běták.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x