Rytíři života perlili v Rytířském sále

Nikdo jim tak neřekne. A oni si to nemyslí. Ale je to tak. Jsou rytíři života. A ne nadarmo a příznačně přebírali ocenění v Rytířském sále Parlamentu České republiky v Praze.

Předáváním ocenění tam včera odpoledne vrcholilo finále sedmého ročníku celostátní soutěže Cena kvality v sociální péči. To zní hodně oficiálně, ale osobnostmi z masa a kostí, které jako první program své činnosti myslí na potřebné, se to jen hemžilo. Rytířský sál hostil rytíře.

Zlínský kraj měl početné zastoupení. Cenu kvality získalo Integrované centrum Slunečnice IZAP ze Zlína, ocenění převzala jeho ředitelka Miluška Zvonařová.

Osobností roku v sociální péči se stal Antonín Gajdoš, chvalně známý vedoucí Domova pro seniory Buchlovice. „Jeli jsme tam normálně s naším sborem, netušil jsem, že je pro mne připravena cena. Když mne vyzvali k jejímu převzetí, byl jsem jako omráčený,“ svěřil se Zlinu.cz Antonín Gajdoš.

Buchlovičtí si z Prahy vezou i další ocenění, vrchní sestra tohoto jedinečného zařízení Ludmila Hájková se stala už podruhé laureátkou ocenění Sympatie. „Víte, člověku je hned lépe na těle i na duši, pozná, že má práce smysl,“ těšilo jí. Stejněho ocenění se dostalo i řediteli Scoiálních služeb města Kroměříže Ivo Vojtkovi.

Zlínský kraj v Praze zabodoval velmi slušně, rytířům života blahopřál i hejtman kraje Stanislav Mišák.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x