Zlínský zámek se zahalí do čokolády

Po Paříži, New Yorku, Šanghaji či Moskvě se v Zlíně od pátku 7. do neděle 9. prosince uskuteční historicky první opravdový čokoládový veletrh svého druhu: Čokoládová Show.

Čokoládová Show, pořádaná agenturou ChrisFromParis je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, skvěle si pochutnat a případně se i přiučit vaření s čokoládou.

První čokoládový veletrh svého druhu se představí na prostranství o rozloze 300m2 a návštěvníkům nabídne čtyři hlavní sekce:

  • Velkou výstavu obalů čokolád z celého světa
  • Kulinářskou přehlídku, na které zlínské šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty
  • Prodejní stánky partnerských organizací
  • Masážní salon, který nabídne čokoládové masáže

Vstupné činí 50,- Kč (20,- Kč pro studenti). Děti a mládež do 12 let mají na akci vstup zdarma. Zájemci mohou rovněž soutěžit o volný vstup na Čokoládovou Show na www.cokoladovashow.cz.

Návštěvníci se mohou zúčastnit např. kulinářské přehlídky šéfkuchařů kde mohou zhlédnout přípravu rozličných dezertů, ale také méně obvyklých jídel (jako např. kuře na čokoládě či vepřové s přelivem z bílé čokolády).

Ve výstavním sále bude k zhlédnutí bezmála 1.000 obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil p. Stanislav Kramský. Výstavu pak doplní rovněž historické předměty, filmové dokumenty a fotografie vztahující se k výrobě čokolády či obrazy malované hořkou, bílou a barevnou čokoládou štětcem a špachtlí na plátno, jež pochází z ateliéru umělce Vladimíra Čecha, přezdívaného „český Picasso“. K zhlédnutí budou krajiny, portréty známých osobnosti a zátiší. Tato kolekce čokoládových obrazů má ušlechtilé poslání: rozvíjet tvořivost a fantazii, ničit zábrany a burcovat návštěvníky k pozitivnímu a tvořivému životu.

Návštěvníci budou mít také možnost ochutnat a zakoupit různé druhy čokolád ve stáncích společností FoodDeli, Puratos, Salon Čokolády, Carletti, Kamila, Chocotherapie, Chocogastro, Syrový Obchod Zlín, … budou moci vyzkoušet kosmetické novinky značky Manufacture35 a koupit knihy od Knihkupectví Kanzelsberger.

První Čokoládová show však nabídne mnoho dalších doprovodných akcí plných překvapení. Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x