Ve Valašském Meziříčí začal platit zákaz vstupu do lesů

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Valašskomeziříčská radnice vyhlásila zákaz vstupu do městských lesů, a to kvůli případným krádežím vánočních stromků. Zlín.cz to oznámila mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Zákaz potrvá do 24. Prosince a týká se výhradně vstupu do porostů. Po lesních cestách se lidé budou moci volně pohybovat.

Společnost Městské lesy a zeleň posílí v předvánočním období ochranu porostů před sezonním nájezdem zlodějů, specializujících se na smrčky, jedle či borovice, které potom končí jako součást výzdoby interiérů.

Důvodem zákazu je zamezení neoprávněnému výřezu vánočních stromků. „Zákaz se týká mladých lesních porostů do 20 let, které jsou v majetku města,“ upřesnil ředitel společnosti Městské lesy a zeleň Marek Netolička. Zóny se zakázaným vstupem budou na přístupových cestách označeny tabulemi.

Kontroly v terénu budou provádět v období před svátky hlídky Lesní stráže a strážníci městské policie,“ informoval Netolička. Pod ochranou budou také mladé jehličnany uvnitř města. Ty budou navíc už tradičně natřeny směsí repelentu a ovčího tuku, která za pokojové teploty silně zapáchá.

Opatření praktikuje valašskomeziříčská radnice už tradičně a podle vedení města se vyplácí. Případ neoprávněného výřezu vánočních stromků nebyl na území města zaznamenán již několik let.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x