Cantica laetitia Zlín zvítězila na mezinárodní soutěži v Praze

Ve dnech 30.11. – 1.12. 2012 se zlínský sbor Cantica laetitia (zřizovatel ZUŠ Morava Zlín) pod vedením sbormistra Josefa Surovíka zúčastnil mezinárodního festivalu adventní a vánoční hudby s cenou Petra Ebena. Na tento již XXII. ročník se do Prahy sjelo 31 sborů ze 13 zemí. Do našeho hlavního města zavítaly sbory z Evropy, ale i Ruska či Singapuru. Soutěžilo se v kategorii velkých, malých a dětských sborů. 

V kategorii malých sborů do 24 zpěváků změřilo své kvality 17 sborů mezi nimi i Cantica laetitia. Za předvedený výkon získala Cantica od poroty největší počet bodů a stala se vítězem své kategorie. Vítězství v kategorii zaručilo sboru postup do závěrečného Grand Prix, kde se o absolutní prvenství na tomto festivalu utkalo 5 nejlepších sborů napříč jednotlivými kategoriemi. Cantica laetitia zde zazpívala ukrajinskou koledu „Koljada“ od Tatiany Vlasenko a soutěžní skladbu „Lux aurumque“ Erica Whitecra.

Porota v tajném hlasování ocenila výkon nejvyšším počtem hlasů a rozhodla, že nejlepším sborem XXII. ročníku mezinárodního festivalu adventní a vánoční hudby s cenou Petra Ebena je sbor Cantica laetitia ze Zlína.  

Svěřencům Josefa Surovíka se povedlo nevídané, a to sice vyhrát soutěž, kterou již po dlouhých 15 let nevyhrál žádný český sbor.

www.canticalaetitiazlin.estranky.cz

Vánoční akce sboru Cantica laetitia pro veřejnost:
26. prosince 2012 od 18 hodin – Scénické provedení České mše vánoční Jakuba Jana Ryby v kostele Narození Panny Marie ve Štípě.
Sbor a orchestr řídí Josef Surovík, režie Gustav Řezníček, scéna Petr Dosoudil. Jako host vystoupí Helena Čermáková, členka uměleckého souboru Městského divadla Zlín.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x