Zlínská zoo kvůli vánoční výzdobě prodlužuje otevírací dobu

ZLÍN – Zoo Zlín se od soboty 8. prosince rozhodla prodloužit provozní dobu, aby si lidé mohli lépe vychutnat vánoční světelnou výzdobu zahrady. Zlín.cz to za zoo řekla Romana Bujáčková.

Světelná vánoční výzdoba je instalována u hlavního vstupu, zámku Lešná a také v zámeckém parku. Kromě typických vánočních motivů, jako jsou hvězdy, komety, vánoční stromky, zvonky nebo rampouchy, vánoční výzdobu v zoo poprvé doplní i světelné siluety exotických zvířat. „Návštěvníci se tak mohou těšit na zářící slony, nosorožce nebo žirafu. Nechybí ani skutečný vánoční stromek, ve který se proměnila obří jedle u pavilonu primátů. Krása světelné výzdoby naplno vynikne až po setmění, proto jsme se rozhodli od soboty prodloužit otvírací dobu zoo ve všední dny i během víkendů,“ upřesnila Bujáčková. Zoo tak bude otevřena od 8.30 do 17 hodin. Delší otvírací doba bude platit až do neděle 6. ledna.

Adventní výzdoba však není jedinou akcí, kterou zoo připravuje. Letošní Vánoce zlínská zoo oficiálně přivítá v neděli 16. prosince. „V tento den společně rozsvítíme vánoční strom u pavilonu primátů. Všichni návštěvníci také mohou od toho dne přinášet různé dárky a dobroty pro naše zvířata a položit jej právě pod vánoční strom,“ doplnila Bujáčková. V doprovodném programu nebudou chybět ani vánoční koledy, tradice a zvyky v podání folklorního souboru Děcka ze Skoronic.

Zlínská zoo je otevřena každý den v roce včetně Štědrého dne, vánočních svátků, Silvestra i Nového roku. Pro vstup do zoo mohou návštěvníci využít zvýhodněné vstupné, které pro dospělé činí 80 korun, pro děti 40 korun, studenti a senioři zaplatí 60 korun. Nižší vstupné platí do 28. února.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x