Mráz by Berany neměl spálit. Litvínov chtějí zdolat

Na zlínském zimáku by dnes mělo být pěkně chladno. A taky pěkně horko. Zdánlivý protimluv se dá vysvětlit docela snadno.

Současná vlna mrazů přináší do hlediště hodně nižší teploty než je obvyklé. „Přijímáme opatření, každý vstup do stadiónu uzavíráme takřka hermeticky, nechceme prostě pouštět mráz dál, než je nutné, samozřejmě to neznamená, že bychom nepouštěli na zápas ty, kteří se zpozdí,“ vysvětluje mluvčí klubu PSG Zlín Roman Ordelt.

Na ledě ale určitě bude horko. Litívnov sice patří k velmi oblíbeným soupeřům domácích, ale letos šlape na své poměry výborně a tlačí se do eltiní šestky. Tam chtějí samozřejmě také domácí. „Jasně, soutěž je mimořádně vyrovnaná, 50 bodů je ale pro náš klub výborných, přitom trenér Vlach pořád připomíná hráčům maximální vyrovnanost soutěže a tak i dnes je jasným cílem vyhrát, stalo by se tak na vlastním ledě počtvrté v řadě,“ připomíná mluvčí klubu Ordelt.

Jak je vyrovnaná extraliga, tak jsou vyrovnané statistiky domácího beraního stáda. Mezi nejlepšími jsou v kanadském bodování namačkáni matadoři Čajánek, Balaštík, Veselý a Leška, s malým odstupem mladé pušky Honejsek a Holík.

S Litvínovem se hraje dnes od 17 hodin. Chladu v hledišti se dá čelit na mnoho způsobů. „Já si beru tekutý svetr, tedy loňskou vynikající slivovici, s kamarády si dáme před zápasem i v přestávce,“ říká třeba pan Jarda ze Zlína – Kudlova a naznačuje tak metodu přímého vyhřívání, kterou uplatňuje spousta fanoušků.

Mrazivé počasí se projevuje i na změně sortimentu u stánků před zimním stadiónem a také v jeho bufetech uvnitř. „Samozřejmě, zvedá se prodej svařeného vína, a to na úkor piva,“ objasňuje jedna z prodavaček. Také pro ně je současné zimní počasí opravdovou zkouškou výdrže a „mrazuvzdornosti.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x