Valašský Juráš nazdobil sezónu zlatem

Famózně zakončil už tak výbornou sezónu silák z Karolinky, vzpěrač Jiří Orság. V izraelském Eliatu se stal mistrem Evropy do 23 let, vytvořil evropský rekord a fantasticky se tak rozloučil z juniorskou kategorií i rokem 2012. V něm získal na Olympijských hrách v Londýně výborné sedmé místo mezi absolutní světovou elitou.

V Izraeli neprožil lehký závod, nevyšel mu druhý pokus v trhu a pokud by 186 kilogramů nezvedl na potřetí, zakončil by skvělý rok neúspěšně.

Orság se srdcem valašského zbojníka, jehož nic nerozhází a „má nervy z oceli„, jak říká jeho maminka Alena, ovšem nápor ustál a činku zafixoval. 

Rus Lovčev měl čtyřkilogramový náskok, věděl jsem, že v nadhozu to bude bitva jako hrom,“ svěřil se náš nejlepší vzpěrač Zlinu.cz..

Nejdříve dal 230, pak na 241 kilech znovu zaváhal, ale o chvíli později fantastických 241 s přehledem ustál

Ruskému bohatýrovi poslední kontr na 240 kilogramech nevyšel a valašský lamželezo tak mohl slavit. Výkon 427 kilogramů ve dvojboji je dokonce o kilogram lepší, než na olympiádě v Londýně. Zlato i evropský rekord míří do sbírky nejlepšího sportovce Zlínského kraje za rok 2011, asi nebude překvapením, když svůj úspěch za letošní rok potvrdí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x