Podivuhodný večer mladého pana Antonína

Titulek zní spíše jako divadelní představení. Kdoví, jaký by byl pořád ještě dvacetiletý klučina Antonín Honejsek herec. Každopádně na jevišti zvaném ledová plocha zlínského zimního stadiónu si vedl jako zkušený bard v roli Leara.

Byl to právě on, kdo si zahrál hlavní part zajímavého představení. Už ve druhé minutě poslal krásným švihem Berany do vedení, když našel skulinku ve Francouzově výstroji. V minutě 27. předvedl parádu večera, obhodil si bránícho hráče soupeře a s elegancí hodnou mistra překonal brankáře hostí podruhé. Potřetí pak skóroval v čase 28.50, když si u tyčky počíhal na nádhernou přihrávku Horáka.

Jenže „pan“ herec měl tentokrát velmi dobrý soubor spoluhráčů. Třeba Leškova velechytrá přihrávka o mantinel na Köhlera a jeho gólová rána, to byla také chuťovka, stejně jako poslední gól Balaštíka, který si vychutnal přihrávku mladého Okála. Hosté skórovali jedinkrát Černým, to když vyrovnal na 1:1.

Po utkání byli trenéři v poněkud jiném rozpoložení. Domácí Juraj Jurík v pohodě, naopak v depresi a zmaru z výkonu svého týmu hostující Vladimír Jeřábek. Na otázku jednoho z novinářů odpověděl, že jeho týmu chyběla především střelba, což je „rozhodující moment v přesilovkách.“ 

Nabízí se zajímavá polemika, Litvínovu totiž především chyběla finální přihrávka, taková, jakou předvedli Leška a Horák. To byly zlomové momenty docela pohledného zápasu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x