SJÍZDNOST SILNIC: Ve Zlínském kraji jsou silnice sjízdné s opatrností

ZLÍN – Silnice ve Zlínském kraji jsou v pondělí většinou sjízdné se zvýšenou opatrností. Podle informací jednotlivých Správ a údržeb silnic na mnoha místech zhoršují viditelnost sněhové přeháňky. 

Na Kroměřížsku jsou jedničkové silnice mokré po chemickém ošetření a vlivem sněhových přeháněk je horší viditelnost. Na komunikacích nižší třídy leží rozbředlý sníh a řidiči musejí být opatrní. V některých místech jsou zbytky sněhu a silničáři provádějí chemický i inertní posyp.

Na Valašsku napadla vrstva nového sněhu a vozovky jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. V nejvyšších polohách je zajetá vrstva sněhu do pěti centimetrů krytá inertem. Komunikace udržované chemicky jsou mokré.

Na Zlínsku jsou jedničkové cesty mokré po chemickém ošetření a sjízdné se zvýšenou opatrností. Na vozovkách II. a III. třídy je ujetá vrstva sněhu krytá posypem, vlivem srážek je snížena dohlednost.

Na Uherskohradišťsku leží na silnicích rozbředlý sníh a při jízdě je nutná obezřetnost. I v tomto regionu se objevují sněhové přeháňky. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x