Zlínský kraj má první oběť letošních mrazů

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Zlínský kraj má první oběť letošních mrazů, v Rožnově pod Radhoštěm zemřela uplynulý víkend sedmačtyřicetiletá žena bez domova. Zlín.cz to oznámil mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross. 

Žena podle lékařů zemřela zřejmě na podchlazení, a to v noci na sobotu. Přesnou příčinu smrti určí až nařízená zdravotní pitva. Další noc, ze soboty na neděli, patřil Rožnov s teplotou 17,8 stupně pod bodem mrazu k nejchladnějším místům v celé zemi.

Na bezvládné tělo ženy upozornili strážníky náhodní svědci. Ležela na zemi na autobusovém nádraží. „Žena se na autobusovém nádraží a v jeho okolí zdržovala delší dobu. Protože v sobotu ráno nejevila žádné známky života, přivolali strážníci na místo záchranku. Lékař po příjezdu na místo už ale pouze konstatoval úmrtí. Případ si převzali republikoví policisté,“ podotkl Gross.

Žena původem z Pržna se v Rožnově zdržovala několik let. Strážníci městské policie, ale i pracovníci charity několikrát v zimním období nabízeli této ženě možnost ubytování v ubytovně pro lidi bez domova. „Bohužel na ubytovně vydržela vždy jednu nebo dvě noci a poté se sama vrátila zpět do Rožnova i přesto, že teplota venku se pohybovala hluboko pod bodem mrazu,“ doplnil ředitel rožnovských strážníků Daniel Vašut, podle kterého se jedná minimálně o čtvrté úmrtí v novodobé historii města spojované s nízkými teplotami.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x