UPC od ledna zdražuje služby i pro své stávající zákazníky

Poskytovatel internetového připojení a kabelové televize UPC přistupuje od ledna 2013 ke změnám svých služeb a to bohužel v neprospěch svých zákazníků. Plánované zdražení o 3,5 % se dotkne jak nových zákazníků, tak stávajících klientů.

Již v květnu tohoto roku přibyla na vyúčtování položka „pronájem zařízení,“ která způsobila velké rozčarování mezi klienty. Bezplatná výpůjčka zařízení se ze dne na den změnila na placený nájem. „Aniž by nás někdo informoval, platíme o 49 korun víc. Přijde mi to jako nesolidní jednání“ komentoval situaci jeden z klientů UPC. V říjnu 2012 udělil společnosti Český telekomunikační úřad za toto jednání pokutu ve výši 1 milion korun, proti které se ale UPC odvolala.  

V příštím roce se zdražení bude týkat internetu i TV a dotkne se tak stovek tisíc domácností, které služeb UPC využívají. Například internetové připojení o rychlosti 30 Mb/s v lednu zdraží o 17 Kč na 516 korun měsíčně, cena kabelová televize KOMFORT se zvýší o 19 Kč měsíčně. Ostatní ceny, jako jsou například pronájmy zařízení, instalační a připojovací poplatky nebo servisní poplatky, zůstanou beze změny.

Stávající zákazníci mají možnost odstoupit od smlouvy bez sankcí vzhledem k tomu, že dochází ke změně podmínek. Učinit tak lze písemně alespoň 15 dnů před plánovanou změnou, tedy do 15. prosince, a to zasláním výpovědi na adresu klientského centra UPC.   

Ve Zlíně je možno UPC nahradit poskytovatelem NETBOX, který nabízí totožné služby za výhodnějších podmínek. Například balíček internetu s rychlostí 30Mb/s a TV se 76 programy vyjde na pouhých 559 Kč.  

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x