Sněhové nadělení: stav blízký kalamitě

"Je to masakr," autentický výraz dispečera luhačovické provozovny ČSAD Vsetín zazněl při hodnocení situace na silnicích v okolí Kladné - Žilín, Řetechova a dalších míst. Být dnes řidičem autobusu na Luhačovicku a Uherskobrodsku chtělo hodně zkušeností a pevné nervy.

Husté sněžení na území našeho kraje vytvářelo velmi nebezpečnou situaci třeba na silnici ze Zádveřic do Luhačovic, kde uvízlo hned několik kamionů. Terčem nevraživosti byli samozřejmě silničáři.

Jsme na silnicích v plném počtu,“ hlásil odpoledne dispečer Správy a údržby Zlínska, sypeme inertním materiálem, na řadě míst se solí, ale udržujeme proporci, solení je samozřejmě daleko dražší.

Velmi nebezpečné tak zůstávaly i dnes odpoledne úseky ze Zlína do Březůvek, Zelené údolí na katastru Želechovic, silničáři měli plno práce třeba u Hostišové.

Situaci zvládáme, vždycky je pro nás velmi důležité udržet plynulou dopravu z Jižních Svahů, to se povedlo, řidiči se zapotili tradičně na řadě míst v kopcovitém terénu, třeba na lince do Jaroslavic,“ přiblížil situaci Pavel Nosálek z Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice.

Jako vždy měli hodně práce řidiči záchranky. Také oni museli přizpůsobit jízdu velmi těžkým podmínkám na sněhem zavátých zledovatělých vozovkách. „Až do dnešního odpoledne jsme ale zaznamenali jen malá zpoždění při dojezdech, jinak fungujeme v plném rozsahu bez vážnějších problémů,“ popsal situaci ze svého pohledu mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Petr Olšan.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x