Na Uherskohradišťsku umrzl muž, dalšího zachránili policisté

UHERSKOHRADIŠŤSKO – V opuštěném domě v Uherském Brodě – Újezdci umrzl sedmatřicetiletý muž. Zlín.cz to uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Muže postrádali jeho známí, se kterými se znal z hospody. Ti se také šli podívat do opuštěného domu, ve kterém muž přebýval. „Našli jej v pokoji v prvním patře. Ležel na přistýlce na zemi a nejevil známky života. Zavolali proto na policii. Přivolaný lékař konstatoval smrt a jako pravděpodobnou příčinu určil podchlazení. Policisté u muže našli doklady, peníze i mobil a ohledáním těla i místa nezjistili žádné stopy cizího zavinění. Byla nařízena zdravotní pitva a dům byl zapečetěn,“ poznamenal Mergental.

Na Uherskohradišťsku zasahovali policisté také u dalšího muže, kterému hrozilo umrznutí. V neděli dopoledne na zemi před hospodou v Brněnské ulici ve Starém Městě ležel spící muž. „Anonym, kterému naštěstí nebyl osud tohoto člověka lhostejný, zavolal na linku 158 a situaci oznámil policistům. Uherskohradišťská hlídka vyjela na místo, kde našla na zemi ležícího staršího muže. Byl silně opilý a podchlazený. Policisté zjistili, že se jedná o třiapadesátiletého muže z Boršic. Přivolali záchrannou službu, která podchlazeného muže převezla k ošetření,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x