Honejskovi zvěstovala zprávu o splněném snu babička

Praha (ČTK) - Zlínský útočník Antonín Honejsek si krátce před jednadvacátými narozeninami splnil velký sen v podobě pozvánky do reprezentačního A-mužstva. O tom, že se bude chystat na druhý podnik sezony, turnaj Channel One Cup, se přitom dozvěděl krátce po nedělním extraligovém utkání proti Litvínovu od své babičky. A jejím zprávám zpočátku příliš nevěřil.

Nejlepší na tom bylo, že to vlastně přišlo zčistajasna. Asi hodinku po zápase, kdy jsme si zrovna domlouvali, co budeme dělat v pondělí a úterý během naplánovaného volna, mi zavolala babička, že mě vybrali a že to nakonec vyšlo,“ popsal Honejsek novinářům vývoj událostí, jež odstartovaly omluvenky původně nominovaných útočníků Martina Hanzala, Vladimíra Sobotky a Michala Vondrky. Sám byl totiž zpočátku jen mezi náhradníky.

Babička se prý dívala na televizi a tam to bylo. My jsme jí to moc nevěřili, ale pak mi volal vedoucí mužstva a to už znělo věrohodněji,“ smál se Honejsek.

Od reprezentačního kouče Aloise Hadamczika tak dostal předčasný dárek k narozeninám, které oslaví 19. prosince. „Říkal jsem si, že je to asi ten nejlepší dárek, co jsem kdy dostal. Bylo vždy mým snem dostat se do reprezentace dospělých. Teď ještě nastoupit do zápasu,“ přál si Honejsek, jehož kariéru však víc než babička sledují hlavně rodiče. „Budou určitě čekat na to, jestli se dostanu do hry. I kamarádi říkali, že si to nenechají ujít.“

Překvapivá zpráva o nominaci tak ještě přikrášlila jeho nedělní večer, neboť krátce před ní počastoval Litvínov hattrickem, svým již druhým v sezoně. „Doufám, že ten hattrick byl jen takovou třešničkou, ale jinak, že jsem si to vysloužil za dlouhodobé výkony,“ věřil Honejsek, který je objevem sezony. Do extraligy naskočil už v předešlém ročníku, kdy si připsal ve 34 zápasech sedm bodů (3+4), nyní stihl za 30 utkání 21 bodů díky 12 gólům a devíti nahrávkám.

O své původní pozici náhradníka dobře věděl. „Asi deset dnů zpátky jsem posílal pas kvůli vízům, tak jsem si říkal, že by třeba… Takže teď jsem za to moc šťastný,“ netajil Honejsek, který si chtěl během volna pořádně odpočinout. „Tohle samozřejmě rád upřednostním,“ ujistil Honejsek.

Pokladník ze zlínské kabiny se mu prý zatím neozval a benjamínek současného Hadamczikova výběru by byl rád, kdyby to tak i zůstalo. Ale sám tomu příliš nevěří. „Doufám, že po mně nebudou nic chtít, protože ty dva nedávné hattricky už mě něco stály,“ přiznal s úsměvem Honejsek. „Snad mi dá teď na chvilku pokoj, ale bojím se, že tohle mi neprojde a něco budu muset platit,“ dodal.

V kabině narazil na velké hvězdy, což navíc přiživila ještě výluka NHL. „Je to pro mě zatím velký šok, protože to jsou hráči, na něž jsem se vždy rád koukal v televizi. Bude úžasné s nimi tu teď být a hlavně bych se rád i něco naučil. Doufám, že to celému týmu bude šlapat,“ přál si Honejsek.

Co obnáší mezinárodní hokej, ví dobře ze všech mládežnických reprezentačních výběrů, jimiž postupně prošel. „Od šestnáctek až po dvacítky to člověka nějak připravuje, ale skok to stejně bude obrovský a zatím si to tak úplně nedokážu představit. Budu se každopádně snažit plnit to, co mi řekne trenér. A užívat si každé střídání. Čím víc jich přijde, tím lépe,“ prohlásil Honejsek.

Krok do seniorského týmu řadí ještě o něco výše nad mistrovství světa dvacítek. „Tohle beru asi trošičku víc, protože jsou tady top hráči, ale ať už reprezentujete na šampionátu dvacetiletých nebo tady na tomto turnaji, co nás čeká, je to obrovská čest,“ uzavřel Honejsek.

Server www.zlin.cz využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x