SJÍZDNOST SILNIC: Na horách Zlínského kraje jsou vyjeté ledové koleje

ZLÍN – Silnice ve Zlínském kraji jsou ve čtvrtek většinou sjízdné se zvýšenou opatrností. Podle silničářů jsou v horských úsecích Valašska vyjeté ledové koleje.

Na Valašsku jsou jedničkové silnice holé, suché, vymrzlé a sjízdné s opatrností. Chemicky udržované silnice jsou v nejvyšších polohách místy vlhké a vyskytuje se zde sněhová kaše do čtyř centimetrů. Inertně udržované komunikace pokrývá místy ujetá nesouvislá vrstva až do pěti centimetrů. V horských oblastech je ujetá vrstva sněhu až do 10 centimetrů a silničáři varují před vyjetými ledovými kolejemi.

Na Zlínsku jsou cesty I. třídy holé, suché, vymrzlé a sjízdné se zvýšenou opatrností. Vozovky nižší třídy jsou mokré a sjízdné se zvýšenou opatrností. V regionu se vyskytují sněhové přeháňky, které zhoršují viditelnost.

Na Kroměřížsku jsou komunikace holé, vlhké a sjízdné se zvýšenou opatrností.

Na Uherskohradišťsku jsou jedničkové silnice holé, suché, vymrzlé a sjízdné bez problémů. Na cestách II. a III. třídy jsou zbytky sněhu po pluhování a řidiči musejí být opatrní. V okolí Kunovic se na cestách objevují zmrazky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x