Zlodějská učebnice: během chvíle byly šperky fuč

Smutné Vánoce asi čekají na pětasedmdesátiletou seniorku ze Vsetína. Téměř učebnicově ji okradly dvě straky. Se záminkou více než průhlednou a klasickou. Česky a slovensky mluvící ženy jí přišly domů nabídnout deky. A sobě tučný úlovek v podobě zlatých šperků.

Hyenismus, ale také bohužel naivita. „Zatímco jedna žena přívětivě po vstupu do domácnosti nabízela deku a předváděla ji, druhá z ničehonic šmejdila po bytě,“ popisuje učebnicový trestný čin, který u starších žen přes mnohá varování policistů pořád zabírá, mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Za pár minut, poté co prošmejdila obvyklé skrýše, se jedna z vetřelkyň dostala ke zlatým šperkům a ty prostě ukradla. „Po krádeži se obě ženy s paní rozloučily, jako by se nic nestalo a v klidu odešly,“ popisuje další dění mluvčí Javorková.

Jedna z žen hovořila česky, druhá slovensky. Za krádež a porušování domácí svobody hrozí stračímu dvojlístku, oběma zlodějským „sestrám“ z bývalé federace, až dvouletý pobyt v zařízení se zamřížovanými okny.

Policie i teď před vánočními svátky nabádá především seniory k opatrnosti a ostražitosti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x