V Hošťálkové kradl muž z Hulína, policie ho dopadla

HOŠŤÁLKOVÁ - Vsetínští policisté obvinili zloděje, který v Hošťálkové vykrádal domy, hospodářské budovy, garáže i kotelny. Jak Zlín.cz informovala policejní mluvčí Lenka Javorková, jednalo se o šestatřicetiletého muže z Hulína. 

Zloděj majitelům objektů způsobil škodu za téměř 100 tisíc korun.

Terčem lapky se stali například majitelé rodinného domu, které muž okradl, když spali. Rodině do rána zmizel fotoaparát, tři notebooky, kabelka s několika tisíci korunami a platebními kartami. Škoda se vyšplhala na téměř 60 tisíc korun.

Jindy zase do jiného domu vstoupil v noci neuzamčenými dveřmi. Vyrušil ho ale syn majitelky domu, a tak při útěku ukradenou bundu a úhlovou brusku zahodil na zahradě. Z lupu si ponechal jen mobil. Zloděj vnikl i do hospodářské budovy, odkud si odnesl brusky, vrtačku a pilu. Z jedné garáže u rodinného domku vzal zase motorovou pilu. Pak přešel k domku naproti, kde z neuzamčené kotelny ukradl jízdní kolo.

Šestatřicetiletého zloděje z Hulína zadrželi policisté z Kroměřížska v jedné z kontrolovaných rekreačních chat v Rajnochovicích. „Naši kriminalisté měli na muže podezření, proto z kroměřížské cely putoval do cely vsetínské. Sdělili jsme mu obvinění hned z tří trestných činů: krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Muž je stíhán na svobodě a hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody,“ konstatovala Javorková.

Mapa


Zobrazit místo V Hošťálkové kradl muž z Hulína, policie ho dopadla na větší mapě

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x