Veterinární správa zkontrolovala psí útulek v Rožnově

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Psí útulek  v Rožnově pod Radhoštěm nechala Krajská veterinární správa prověřit a kontroloři žádné závady nezjistili. Zlín.cz to sdělil mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross

Kromě psího útulku se kontroloři zaměřili také na Městskou policii Rožnov pod Radhoštěm, kde je zajímal systém odchytu zvířat. Ani zde kontroloři žádné pochybení nezjistili.

Krajská veterinární správa Státní veterinární správy provádí kontrolu útulku pravidelně jednou ročně. „Předmětem kontroly byl především stav psů, stav zařízení psího útulku a vybavení kotců a bud,“ popsala Lenka Němcová z rožnovské radnice, která má provoz útulku na starosti.

V současnosti je v psím útulku umístěno 23 dospělých psů a jedno štěně. Celkem bylo v letošním roce do útulku přijato 37 psů, z toho 18 bylo předáno novému majiteli. Co se týče investic, v psím útulku přibylo šest zateplených bud a byly opraveny přepážky mezi kotci. „Už jsme najeli na zimní režim, což znamená, že psi dostávají vysokoenergetické krmení, které zajistí dostatek energie na výrobu tepla. Kromě toho jsou kotce samozřejmě denně čištěny a jsou zatepleny slámou a dekami. Několikrát denně se také vyměňuje voda, která jinak v miskách rychle zamrzá,“ doplnila Němcová.

Kontrolory zajímal také způsob odchytu zvířat ze strany městských policistů. „U nás se kontrola zaměřila na provádění odchytu toulavých a opuštěných zvířat, jejich umísťování a evidenci. Vše bylo v pořádku a bez závad,“ konstatoval ředitel Městské policie Rožnov pod Radhoštěm Daniel Vašut.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x