SJÍZDNOST SILNIC: Na Valašsku se objevují vyjeté ledové koleje i rozbředlý sníh

Silnice ve Zlínském kraji jsou v neděli většinou sjízdné se zvýšenou opatrností či bez omezení. Silničáři upozorňují na mlhu, vyjeté ledové koleje na Valašsku či rozbředlý sníh. 

Na Valašsku jsou jedničkové komunikace holé, mokré a sjízdné s opatrností. Je mlhavo, což zhoršuje viditelnost. V nejvyšších polohách regionu je místy na krajnicích sněhová kaše do pěti centimetrů. Na vozovkách nižší třídy udržovaných inertem leží v horských oblastech ujetá nesouvislá vrstva sněhu do osmi centimetrů krytá posypem. Místy se objevují zmrazky a vyjeté ledové koleje. Řidiči musejí dávat pozor i na sněhovou kaši do šesti centimetrů. Silničáři průběžně pluhují. Je zataženo s teplotami od nula do tří stupňů Celsia. 

Na Zlínsku jsou cesty holé, mokré a sjízdné bez omezení. Místy se ale objevuje mlha, což řidičům snižuje dohlednost. Je zataženo a rtuť teploměru se vyšplhala na jeden až tři stuoně nad nulou. 

Na Kroměřížsku jsou jedničkové komunikace holé, vlhké a sjízdné bez potíží. SIlnice nižší třídy jsou holé, mokré a sjízdné s opatrností. V horských oblastech jsou zbytky rozbředlého sněhu. Je oblačno a teploměr ukazuje jeden až tři stupně Celsia.

Na Uherskohradišťsku jsou vozovky holé, mokré a sjízdné bez problémů. Vyskytují se dešťové přeháňky. V okolí Kunovic se objevuje mlha. Je zataženo s dešťovými přeháňkami a teplota je od jednoho do čtyř stupňů Celsia. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x