Tomáš Berdych přiveze domů Davisův pohár

Dárek pro všechny příznivce tenisu i své početné fandy, ale také pro svého otce Martina, přiveze v pondělí do rodného města Tomáš Berdych. Do Valašského Meziříčí míří  populární "salátová mísa", nejcennější týmová tenisová trofej Davis cup. 

V 17 hodin zamíří trofej za vítězství českého daviscupového týmu ve 100. ročníku soutěže na neveřejné setkání do místního tenisového klubu, kde se s ní potěší mimo jiné členové klubu i nejmladší naděje.

Po hodině se pak za doprovodu speciálních ochránců přesune na náměstí do centra Valašského Meziříčí. Tam se čeká pořádný nával, stejně tak adekvátní bezpečnostní opatření.

Mimořádně ceněnou trofej si dozajista zblízka prohlédnou i oba rodiče světové tenisové šestky, maminka Hana a otec Martin.

„Určitě to bude od kluka tak trochu i dárek pro mne, den poté mi bude kulatých šedesát,“ říká se smíchem výborný rekreační tenista, otec naší tenisové jedničky Martin, který stál u prvních sportovních krůčků své ratolesti.

Tomáš Berdych zažívá jeden z vrcholů kariéry, hrál letos potřetí v řadě Turnaj mistrů, je na šestém místě světového žebříčku, vyhrál dva turnaje série ATP v Montpelier a Stockholmu, byl v semifinále US Open, na turnajích vyhrál nejvíce zápasů v kariéře, celkem 61 a hlavně, v zápasech Davis cupu zvítězil v šesti singlech a čtyřech deblových utkáních. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x