Zlínský kraj přispěje podnikatelům na rozvojové programy

Zlín (ČTK) - Zlínský kraj přispěje podnikatelům na jejich rozvojové programy. Firmy, které využijí projekt Inovační vouchery, si budou moci dohodnout konkrétní zakázku s vysokou školou. Poté, co odborníci univerzity požadovaný úkol splní, hejtmanství firmě uhradí až 75 procent nákladů. Na projekt je v příštím roce vyčleněno 6,67 milionu korun, řekl dnes novinářům hejtman Stanislav Mišák (ČSSD).

„Pokud chceme zvyšovat konkurenceschopnost našeho našeho kraje, inovace jsou jednou z cest, jimiž jsme schopni vyrovnávat určitý handicap, který jsme vůči ostatním krajům měli,“ uvedl Mišák. Zlínský kraj se na nákladech projektu bude podílet jednou čtvrtinou, tři čtvrtiny budou hrazeny z evropských fondů. Firmy mohou získat voucher v hodnotě 60.000 až 149.999 korun, který využijí k nákupu služeb za 80.000 až 199.999 Kč. 

První etapa projektu v letošním roce byla podle Mišáka úspěšná. Hejtmanství dokonce podle něj evidovalo převis žádostí. Podnikatelé navíc podle hejtmana oceňovali, že finanční pomoc není spojena s náročnou administrativou. 

Stejně jako v první etapě kraj i nyní očekává, že firmy budou mít největší zájem spolupracovat s Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně, Vysokým učením technickým v Brně a s Vysokou školou báňskou – Technickou univerzitou v Ostravě. Mohou oslovit i Mendelovu a Masarykovu univerzitu v Brně a Univerzitu Palackého v Olomouci. Žádosti mohou firmy podávat od 14. ledna do 15. února. Více informací naleznou na webu www.objevtesmer.cz.

Server www.zlin.cz využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x