Vánoční jarmark ve Zlíně. Voní tam svátky, jak mají?

"Přijeďte se podívat, je tu mrtvo, tržby na pětadvaceti procentech loňska, zvláštní hudba, koledy tu vůbec nehrají, program slabý a lidé víc a víc nespokojení. Přesně tak pozval reportéra Zlin.cz k návštěvě vánočních trhů ve Zlíně jeden z nespokojených prodejců. A tak jsme šli ověřit, však víte, na každém šprochu....

Jako naschvál změnila reprodukovaná hudba žánr, začaly hrát koledy, na šestnáctou hodinu se jako prakticky každý den chystalo vystoupení, zimní lidové pásmo dětí z Tečovic.

„Řeknu vám to tak, jak to cítím,“ nabízí svůj pohled na trhy prodejce horkých nápojů, když obslouží zákazníky. „V Uherském Hradišti, které je třikrát menší, jsou tržby podstatně vyšší, atmosféra vánočnější a lidé srdečnější,“ povídá.

Primátor Zlína Miroslav Adámek má vánoční trhy pod okny své kanceláře. „Jezdíme do okolí, hledáme isnpiraci, zajímavé by bylo třeba kluziště, příští rok chceme mít nové stánky, novou výzdobu i osvětlení, na vánoční atmosféře město šetřit nebude,“ říká první muž města.

Ozývají se i hlasy, že jedenáctidenní trhy jsou příliš dlouhé. „My si myslíme pravý opak, příští rok v nové podobě by měly být delší.“

Co člověk, to názor.

„Rozhodně klesají tržby, opravdu to v minulých letech bylo lepší, je znát, že lidé mají hlouběji do kapsy,“ nabízí svůj pohled starší paní, která prodává skutečně nádherné vánoční ozdoby.

„Dám si punč a chvíli se zastavím, určitě by trhy mohly víc vonět Vánocemi, určitě by tu mohli být třeba lidoví výrobci, živý betlém a mnoho jiných věcí, vůbec si nemyslím, že by radnice udělala všechno, co může,“ domnívá se starší muž, zjevně pamětník.

„Víte, Zlín je příliš specifický, lidé jako by na příjemnosti neměli čas, ta pravá soudržnost jako třeba v Uherském Hradišti nebo Kroměříži tu prostě chybí,“ doplňuje jeho náhodný spolustolující, když mu grog vybarví tváře do červena.

Anketa

run_function(‚hash‘,’po-modules-survey‘,’14633′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(’36‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14633‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-survey‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’14634′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚600‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14634‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x