Po přestávce pěkně zhurta: Zlín hostí Kometu

Vánoční rozjímání? Zapomeňte. Pokračuje hokejová Tipsport extraliga. A do Zlína míří brněnská Kometa. Hraje se mimo jiné o druhé místo, o náboj je postaráno. Však to také nikdo neskrývá. A chystají se mimořádná bezpečnostní opatření.

Fanoušci Komety, kteří jezdí za svými hokejisty mnohem delší štreky než 100 kilometrů do Zlína, umějí pořádně pozlobit. „Přijali jsme ve spolupráci se státní policií řadu bezpečnostních opatření, abychom minimalizovali případné škody v předvánočním Zlíně,“ připomíná ředitel zlínské Městské policie Milan Kladníček.

V první řadě ale půjde po reprezentační přestavce o hokej jako takový. Zlínský útočník a čerstvý reprezentant Antonín Honejsek slaví 21. narozeniny právě v den utkání: „Bude to určitě vyhecovaný zápas,“ těší se mladíček, který má i přes tragické vystoupení reprezentace v Moskvě pozitivní náladu. „Bylo to hrozně poučné, vidět v akci a třeba v šatně zblízka své nedávné idoly, škoda, nedařilo se, horší už to ale v sezóně být nemůže. A teď je tu extraliga, zapomeneme na ledě, jsou tu nové výzvy,“ říká autor letošních dvou střeleckých hattricků.

Honejskovi i dalším bude určitě znepříjemňovat život zkušený brněnský bek Tomáš Žižka, odchovanec zlínského hokeje. Zlínský dres oblékl naposledy před bezmála dvanácti lety. „Žádná nostalgie, hraju za Kometu a pro fanoušky Komety, rádi bychom na zlínském ledě bodovali, zatím jsme v sezóně dvakrát prohráli 3:4,“ vybavuje si muž vojevůdcovského příjmení velmi dobře. Starosti o vánoční dárky nechává na manželce, těší se na hokej. „Musíme zase naskočit do rytmu, hokeje si užijeme i v období svátků.“

Naopak zkušenosti z dresu Komety má zlínský útočník Ondřej Veselý. „Brno má skvělé fanoušky, jejich choreo je úžasné, u nás to ale nebudou mít lehké, zápas je velmi motivační, bude to i bitva fanoušků, takové zápasy má každý hokejista rád. Pro nás není většího zápasu, než tento,“ láká diváky přímo na stadión zkušený křídelník, který nedávno oslavil pětatřicátiny.

Zápas PSG Zlín- Kometa Brno začíná ve středu 19. prosince v 18.15

Anketa

run_function(‚hash‘,’po-modules-survey‘,’14651′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(’37‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14651‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-survey‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x