Vsetínští policisté úřadují v opravených prostorách

VSETÍN - Ve Vsetíně otevřeli nově zrekonstruované prostory vsetínské policie. Zlín.cz o tom informovala policejní mluvčí Lenka Javorková.

V budově vsetínské Policie ČR v současné době sídlí obvodní oddělení, oddělení obecné a hospodářské kriminality, vedení územního odboru, dopravní inspektorát, oddělení zbraní a také cizinecká policie. V rámci rekonstrukce byl vybudován bezbariérový přístup pro handicapované občany. Pro rodiče s dětmi je k dispozici dětský koutek a přebalovací pult. Ve vstupních prostorech vznikla recepce, kde příchozí získají veškeré informace. Před rekonstrukcí dozorčí služba sídlila v druhém vchodu. Tento vchod je v současné době uzavřen, ale začátkem příštího roku bude zprovozněn a určen pro veřejnost, která si půjde vyřizovat náležitosti týkající se cizinecké problematiky.

„Stavební práce se uskutečnily díky projektu Ministerstva vnitra ČR s názvem P 1000, který je financován z fondů Evropské unie. Policisté z obvodního oddělení se dočkali nové místnosti pro dozorčí službu, jednacích a výslechových místností a nových cel,“ doplnila Javorková.

Policejní budova se začala stavět v roce 1963 a o dva roky později byla dokončena. Objekt byl určen pro výuku příslušníků SNB – důstojnická později praporčická škola s internátem. V té době v budově sídlilo i Okresní oddělení VB Vsetín. Až v dubnu 1978 byla budova zcela předána pro účely Krajské správy Sboru národní bezpečnosti Ostrava. Od roku 1990 působilo v budově Okresní ředitelství a Obvodní oddělení Policie ČR Vsetín. V roce 2007 byla budova převedena pod Krajskou správu Jihomoravského kraje a v roce 2009 pod Krajské ředitelství policie Zlínského kraje.

Na jaře letošního roku byla započata celková rekonstrukce vnějšího pláště a střechy budovy. V rámci této rekonstrukce byla vyměněna okna, zateplena budova, vyměněna  garážová vrata, vchody do budovy a rekonstrukce vstupních prostor.

Sponzorem článku je společnost URBAN BVP

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x