Zlínská radnice bude na Silvestra otevřena jen dopoledne

ZLÍN - Provozní doba na městských úřadech ve Zlínském kraji bude na Silvestra různá, například zlínská radnice bude ještě dopoledne v provozu. Zlín.cz to uvedl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

 V poslední den roku bude magistrát otevřený pro veřejnost výjimečně pouze do 12. hodiny. Celé dopoledne budou pracovníci města připravení řešit žádosti občanů.
„Výjimkou budou případy, při kterých bude návštěva občanů spojená s placením poplatků. V tento den nebude možné poplatky zaplatit, a to z důvodu fyzické inventury pokladní hotovosti a včasného odvodu prostředků do bankovního ústavu,“ upřesnil Dvořák.

Také provoz Živnostenského odboru magistrátu bude v poslední den letošního roku jiný. Nebude možné z technických důvodů vyřizovat ohlášení živností, žádosti o koncese nebo změny údajů vedených v živnostenském rejstříku (s výjimkou oznámení o přerušení provozování živnosti), vydávat výpisy z živnostenského rejstříku, vyřizovat průkazy o způsobilosti řidičů taxislužby či přímo na pracovišti živnostenského odboru zaplatit pokuty nebo uhradit náklady řízení.

Většina městských úřadů bude na Silvestra mimo provoz. Jde například o valašskomeziříčskou radnici. „V pondělí 31. prosince bude Městský úřad Valašské Meziříčí z technických důvodů uzavřen. Ve středu 2. ledna budou mít všechna pracoviště Městského úřadu Valašské Meziříčí opět běžný provoz. Úřední hodiny zůstávají beze změny,“ dodala mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x