Otrokovický bar se promění v galerii

OTROKOVICE - Bývalý Rally bar v centru Otrokovic se promění v galerii umění. Zlin.cz to oznámila mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková

Investiční záměr už schválili otrokovičtí radní. Nově vznikající prostor by měli v budoucnu obsadit tři občanská sdružení, a to Výtvarníci sjednocení v Rozumění, Fotoklub Beseda Otrokovice a Klub přátel historie města Otrokovice.

„Všechna tři sdružení se intenzivně snaží rozvíjet kulturní život ve městě. Dosud členové sdružení bojovali s nevyhovujícími prostory, které neumožňovaly dostatečně prezentovat jejich činnost a dále ji rozvíjet. Společně jsme se dohodli na využití prostor bývalého Rally baru v centru města,“ konstatoval starosta města Otrokovice Jaroslav Budek (ČSSD).

Budoucí zázemí galerie si vyžádá úpravu prostor. „V nejbližší době bude zpracován projekt. Prostory bývalého baru jsou na hranici své životnosti, bude proto nutné provést rekonstrukci elektroinstalace, osvětlení, otopného systému a vzduchotechniky. Nově se bude dělat také přestavba některých příček, podlahová krytina, dveře a okna. Náklady předběžně odhadujeme na milion korun,“ vyčíslil Budek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x