Rožnovští sportovci obdrží od města mimořádnou finanční podporu

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Mimořádné finanční prostředky obdrží od rožnovské radnice místní hokejisté, fotbalisté, TJ Rožnov i městská společnost Krytý bazén. Zlin.cz to sdělil mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross

Hockey Club Rožnov získá dotaci 300 tisíc, Fotbalový club FC Rožnov pod Radhoštěm 200 tisíc a Tělovýchovná jednota Rožnov pod Radhoštěm 900 tisíc korun. 

„Částky jsou určeny na podporu sportovní činnosti mládeže. U všech těchto organizací došlo k výpadku příjmů z hazardu a dotací z ČSTV ze Sazky, Ministerstva financí a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy,“ vysvětlila starostka Rožnova Markéta Blinková (ODS).

V případě fotbalového klubu je dotace určena na úhradu pronájmu nebytových prostor ve výši 142 644 korun, dále na úhradu elektrické energie v částce 25 134 korun a na údržbu umělé trávy v částce 32 222 korun. Dotace hokejovému klubu je konkrétně určena na úhradu faktur za energie a služby ve výši 300 tisíc korun.

Prakticky stejná je také situace u Tělovýchovné jednoty Rožnov. „Nejsme schopni pomocí interních opatření (úvěry, zvýšení členských příspěvků, vyšší zisk z hospodářských zařízení) řešit nedostatek finančních prostředků na provoz a údržbu tělovýchovných a sportovních zařízení. Potřeby finančních prostředků na provoz těchto zařízení činí asi 1,8 milionu korun. V roce 2009 jsme od Ministerstva školství, Ministerstva financí a Sazky dostali celkem 3,59 milionu korun, o rok později 3,93 milionu a vloni 1,68 milionu korun. Letos nic,“ konstatoval předseda TJ Rožnov Jan Pargač.

Díky schváleným dotacím tak mohou sportovní oddíly uhradit potřebné nájmy nebo energie v letošním roce. Mimořádné dotace však nejsou koncepčním řešením sportovní oblasti v Rožnově.

Relativně nejsnáze chválili rožnovští zastupitelé poskytnutí dotace ve výši 3,8 milionu korun společnosti Krytý bazén. Tato dotace je každoroční, je s ní počítáno v rozpočtu města a je určena na úhradu provozních nákladů a výdajů krytého a venkovního bazénu v roce 2013.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x