Muž se u Otrokovic zřítil ze stromu, když chtěl vylézt pro jmelí

OTROKOVICE - Pátrací akce se v sobotu rozjela po muži, který se v lese u Otrokovic zřítil ze stromu, když se snažil dostat ke jmelí. Se zraněním skončil v nemocnici, Zlin.cz to uvedl mluvčí krajských hasičů Libor Netopil

Na tísňovou linku 112 se ozvala žena s tím, že postrádá svého přítele, který odešel se psem na procházku do lesa a už měl být dávno zpátky. Operátorka linky pak zavolala na mužův mobil a ten jí sdělil, že spadl ze stromu v lese v lokalitě Štěrkoviště u Otrokovic. Nevěděl však přesně, kde se nachází.

Do pátrací akce se zapojili profesionální hasiči z Otrokovic společně s dobrovolnými hasiči z Otrokovic, Kvítkovic, Tlumačova a později i z Napajedel, Kvasic a Bělova. Připojili se také policisté.

„Vytvořili jsme rojnici, která postupovala od Štěrkoviště k Bělovskému jezu. Současně jsme si vyžádali zpřesňující lokalizaci mobilního telefonu u GSM operátora. Muž navigoval záchranáře prostřednictvím operačního střediska hasičů a pomocí zesilujícího se zvuku sirény puštěné z jednoho ze zásahových vozidel. Obrovská výhoda muže byla v plně nabitém mobilním telefonu, takže mohl stále komunikovat s operátorem tísňové linky,“ podotkl Netopil.

Jako první nalezli místo události v lokalitě Bažantnice dobrovolní hasiči z Kvítkovic. Na místo je posledních několik desítek metrů vedl štěkot psa, který byl uvázán u stromu. „Zraněný muž byl při vědomí, které však již občas ztrácel. Byl zaklíněn v kmenech stromů. Hasiči jej okamžitě přikryli kabátem. Po příjezdu lékaře jej hasiči, zdravotníci i policisté přenesli na nosítkách lesem k cestě k sanitce. Cestu lesem museli prosekat dobrovolní hasiči z Kvasic. Muž byl poté transportován do nemocnice,“ dodal Netopil.

Vzhledem k mrazivým teplotám byl ke vzletu připraven i policejní vrtulník s termovizí, který byl však nakonec odvolán.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’14319′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚601‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14319‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>