Na Slovácku ubylo opilců za volantem, přibylo ale rychlých šoférů

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Na Uherskohradišťsku ubylo podle týdenních statistik opilců za volantem a naopak přibylo těch, co překračují rychlost. Zlin.cz to oznámil policejní mluvčí Aleš Mergental

Podle statistiky za uplynulých sedm dní zastavili policisté na Slovácku jednoho řidiče pod vlivem alkoholu, o týden dříve jich bylo šest. Jediným podnapilým hříšníkem byl devětašedesátiletý muž, který havaroval na zledovatělé silnici mezi Přečkovicemi a Bojkovicemi. Vyvázl bez zranění, ale policistům přiznal, že před jízdou vypil asi litr vína. Navíc u sebe neměl ani řidičák, doklad o registraci vozu i pojištění a neměl ani doklad o zdravotní způsobilosti k řízení.

Statistiku podnapilých řidičů možná ještě doplní druhý muž (41). Ten havaroval v Uherském Brodě, kde s felicií vyjel mimo cestu a zadní částí auta narazil do skleněné stěny přístřešku před prodejnou České zbrojovky. Pak z místa činu ujel. Policisté ho do hodiny našli. Muž nadýchal téměř dvě promile. Nejdříve policistům tvrdil, že pil až po jízdě, po odběrech krve zase tvrdil, že pil pouze před jízdou. Případem se policisté stále zabývají.

V posledním týdnu naopak rapidně přibylo řidičů, kteří nedodržovali stanovenou rychlost. V policejní síti jich uvízlo sedm, o týden dříve ani jeden.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x