SJÍZDNOST SILNIC: Ve Zlínském kraji připadl nový sníh, na Valašsku hrozí ledovka

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou v neděli na většině území sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Podle silničářů komplikují situaci nový sníh a nízké teploty. 

Na Valašsku jsou jedničkové vozovky mokré po chemickém ošetření a sjízdné se zvýšenou opatrností. Na komunikacích nižší třídy je vrstva nového sněhu a řidiči musejí být rovněž opatrní. Při minusových teplotách navíc hrozí námrazy. Je oblačno s teplotami od minus pěti do minus jednoho stupně Celsia. 

Na Zlínsku jsou silnice I. třídy mokré po chemickém ošetření a sjízdné se zvýšenou opatrností. Na cestách II. a III. třídy je zajetá vrstva sněhu krytá posypem a řidiči musejí být obezřetní. Je zataženo a teploty jsou od minus tří do minus jednoho stupně Celsia.

Na Kroměřížsku je většina vozovek mokrá po chemickém ošetření a sjízdná se zvýšenou opatrností. V Hostýnských vrších je vrstva sněhu krytá posypem. Je zataženo a teploměr ukazuje minus čtyři až minus dva stupně Celsia. 

Na Uherskohradišťsku jsou jedničkové cesty mokré a sjízdné s opatrností, na komunikacích nižší třídy je zajetá vrstva sněhu krytá posypem. Je zataženo s teplotami od minus tří do minus jednoho stupně Celsia. V Kunovicích se objevují sněhové přeháňky. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x