Vánoce u Berdychů: pohoda potrvá jen krátce

Skvělou sezónu měl letos nejlepší český tenista Tomáš Berdych. Právě vánoční svátky za ní udělají tečku a začínají psát novou. Dnes, kdy ještě dopoledne potrénuje v Prostějově, přijíždí Tomáš k rodičům na Vánoce do Valašského Meziříčí, už 25. na Boží hod vánoční, ale odlétá do Austrálie.

S dárky pro Tomáše to tedy máme docela těžké,“ říká maminka světové tenisové šestky Hana, „vybírat mu a trefit se do vkusu není lehké, ale to víte, že jsme s manželem roli Ježíška statečně suplovali a pod stromečkem u ná doma určitě prázdno nebude.“

Sedmadvacetiletý Tomáš Berdych měl výbornou sezónu, před pár dny přivezl do rodného Valašského Meziříčí ukázat Davisův pohár. „No jasně, je to vlastně takový vánoční dárek, ale taky připomenutí tátových kulatých šedesátin,“ smál se výborně naladěný tenista vystupující naprosto profesionálně, nikomu neodmítl společnou fotografii ani podpis.

Tome, Davis cup je třešínka na dortu, jaká byla celá sezóna?

Určitě výborná, vyhrál jsem dva turnaje v Montpelier a Stockholmu, byl jsem v semifinále na US Open, vyhrál jsem dosud nejvíc zápasů na okruhu ATP, byl jsem na Turnaji mistrů, jsem šestý na světě, bylo to fakt moc dobré.

Tomáš také ovládl anketu Zlatý kanár, byl členem i lídrem vítězného daviscupového týmu, stal se hráčem roku v České republice vyhrál coby člen družstva Prostějova i extraligu, prodral se do eltiní desítky českých sportovců.. 

Vánoce strávíte v rodném městě?

Strávím, ale jen část, náš sportovní život má svůj řád svátky nesvátky, takže Štědrý den v klidu a v pohodě doma, ale 25. odlet do Austrálie, sezóna se láme právě na Vánoce, už jsme vlastně tak trochu v roce 2013, Vánoce jsou opravdu jenom epizodní, ale s tím se musím vyrovnat. Všem ale přeji, aby si jich užili do sytosti.

Tomáš má jeden standardní dárek, už rok a půl,“ smějí se maminka i otec Martin. Řeč je o přítelkyni Ester. „Moc milá, příjemná, vlídná, klukovi ji fakt přejeme,“ říkají rodiče společně.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’14700′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚602‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14700‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x