Rožnovská radnice zaměstná další dva nezaměstnané, postarají se o zimní úklid

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnovská radnice se rozhodla zřídit další dvě pracovní místa na pozici veřejně prospěšných prací. Dva lidé z řad nezaměstnaných by se měli postarat o zimní úklid, Zlin.cz to oznámil mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross

Oba nezaměstnaní budou pro město pracovat od začátku příštího roku do konce června.

„Nálezem Ústavního soudu, kdy se z institutu veřejné služby stala dobrovolná aktivita, je zřejmý rapidní pokles zájmu lidí o výkon pomocných prací. Využili jsme proto institut veřejně prospěšných prací a rozhodnutím rady města jsme zřídili dvě nová pracovní místa,“ podotkl Gross.

V současné době zaměstnává Rožnov dva uchazeče o zaměstnání v rámci veřejně prospěšných prací a má zájem nově zaměstnat další dva uchazeče o zaměstnání evidovaných úřadem práce. Pomáhat budou při zimní údržbě komunikací, čištění a překládání chodníků, čištění příkopů, kanalizace, ořezávání náletových dřevin, údržbě mobiliáře a podobně.

Příspěvek od úřadu práce činí 10 tisíc korun měsíčně. Město Rožnov bude tato služba stát za celou dobu práce obou zaměstnanců přibližně 60 tisíc korun včetně odvodů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x