SJÍZDNOST SILNIC: Ve Zlínské kraji musejí být řidiči opatrní, tvoří se sněhová kaše i ledovka

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou v pondělí sjízdné jen s opatrností. Vyplývá to z informací jednotlivých Správ a údržeb silnic. 

Na Valašsku se na jedničkových silnicích i vozovkách nižší třídy tvoří náledí. Komunikace udržované chemicky pokrývá sněhová kaše a i zde se místy tvoří ledovka. Na cestách nižší třídy udržovaných inertem je v horských oblastech ujetá nesouvislá vrstva sněhu do dvou centimetrů krytá posypem, v nižších polohách je náledí a inertní posyp je jen velmi málo účinný. Je zataženo a teploty se po ránu drží okolo minus jednoho až nula stupňů Celsia. Objevují se sněhové přeháňky a fouká slabý vítr.

Na Zlínsku jsou komunikace I. třídy mokré po chemickém ošetření a sjízdné se zvýšenou opatrností. Na silnicích nižší třídy je rozbředlý sníh a řidiči musejí být opatrní. Místy se objevuje ledovka. Je zataženo, prší a teploměr ukazuje od minus dvou do plus jednoho stupně Celsia. 

Na Kroměřížsku je většina vozovek mokrá po chemickém ošetření a sjízdná se zvýšenou opatrností. Na inertních úsecích je zledovatělá vrstva krytá posypem. Je zataženo, mrholí a teploty se pohybují mezi minus jedním až plus jedním stupněm Celsia. 

Na Uherskohradišťsku leží na cestách zbytky rozbředlého sněhu a řidiči musejí být při jízdě obezřetní. Je zataženo s teplotami od minus jednoho do plus jednoho stupně Celsia. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x