SJÍZDNOST SILNIC: Ve Zlínském kraji musejí dát řidiči pozor na ledovku

ZLÍN - Ve Zlínském kraji hrozí v úterý po ránu ledovka na několika místech regionu. Podle silničářů je navíc mlhavo, což zhoršuje dohlednost. 

Na Valašsku jsou silnice mokré po chemickém ošetření a sjízdné se zvýšenou opatrností. Místy se objevuje mlha. Vlivem nízkých ranních teplot a mlhy hrozí namrzání cest a silničáři upozorňují, že řidiči musejí být abnormálně opatrní. Je polojasno s teplotami od minus dvou do minus jednoho stupně Celsia. 

Na Kroměřížsku jsou jedničkové vozovky holé, vlhké a sjízdné s opatrností. Na komunikaích nižší třídy je zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem a řidiči musejí být obezřetní. V regionu se vyskytují mlhy. Jinak je oblačno a teploty se drží okolo minus jednoho až plus jednoho stupně Celsia. 

Na Zlínsku jsou komunikace většinou holé, vlhké a sjízdné bez problémů nebo se zvýšenou opatrností. Na silnicích udržovaných inertem je ujetá vrstva sněhu krytá posypem a řidiči musejí být opatrní. Místy je mlhavo. Oboloha je zatažená a rtuť teploměru se pohybuje od minus tří do plus dvou stupňů Celsia. 

Na Uherskohradišťsku jsou jedničkové vozovky mokré po chemickém ošetření a sjízdné bez omezení. Na silnicích nižší třídy jsou zbytky rozbředlého sněhu a řidiči musejí být při jízdě pozorní. Je mlhavo, skoro zataženo s teplotami od minus jednoho do plus jednoho stupně Celsia. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x