Rybí kost zaskočila i jedenapůlletému dítěti, zlínští lékaři mu pomohli

ZLÍN - Plné ruce práce měli na Štědrý den lékaři z Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně, během svátečního dne museli jen na ORL ošetřit 35 lidí. Zlin.cz to uvedla mluvčí nemocnice Karla Havlíková

„Čtyři lidi jsme ošetřovali kvůli podráždění krku rybí kostí, mezi nimi bylo i 1,5 roku staré dítě. Štědrý den byl pro nás počtem ošetřených pacientů jako běžný pracovní den. Lidé přicházeli hlavně se záněty středního ucha, záněty krčních mandlí nebo s krvácením z nosu,“ sdělila lékařka ORL Lenka Rokytová.

V úrazových ambulancích zlínské nemocnice skončilo na Štědrý den až do následujícího rána 59 pacientů. Z nich v noci do rána byli čtyři opilí. „Po pondělní ranní ledovce jsme tu měli hodně pacientů s poraněním po pádu na neupravených chodnících, a to například se zlomeninami horních a dolních končetin, s pohmožděninami. Tři pacienty jsme museli operovat, a to se zlomeninou lokte, kotníku a kolena. Ještě minimálně další tři pacienty máme připravené k operaci na úterý,“ řekl lékař traumatologického oddělení Pavel Kacr.

Příjmovou ambulancí interní kliniky zlínské nemocnice prošlo během Štědrého dne do následujícího rána 21 pacientů. Z nich osm zůstalo hospitalizováno například s infarktem, dehydratací nebo kolapsem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x